Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 16:03

Сценарій зі знищення НАБУ провалився - Ситник виграв суд у НАЗК

Сценарій зі знищення НАБУ провалився - Ситник виграв суд у НАЗК
Артем Ситник не буде платити штраф НАЗК. Фото: telegraf.com.ua

Апеляційний суд Києва скасував рішення Солом'янського райсуду про штраф для директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника за ненадання документів на запит Нацагентства з запобігання корупції.

Про це повідомив нардеп Сергій Лещенко.

"Один зі сценаріїв влади зі знищення НАБУ провалився. Джерела в НАЗК повідомляють, що вони вчора програли Апеляційний суд Києва щодо протоколу, складеного відносно Артема Ситника. Суд не тільки скасував рішення Солом'янського суду Києва про визнання Ситника винним - більше того, суд виніс нову постанову про закриття відносно Ситника провадження через відсутність в його діях складу адміністративного порушення.

Значить, із часом система Порошенка піде в атаку з подвоєною силою. І значить, нам треба готуватися до захисту наших навіть незначних завоювань", - констатував нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол Великої Британії пояснила, чим Україні загрожує "війна" з НАБУ

У НАЗК звинувачували директора НАБУ Артема Ситника в невиконанні ним вимог НАЗК. У відомстві вважають, що очільник НАБУ порушив закон "Про запобігання корупції", а саме - відмовив НАЗК у наданні інформації та документів.

13 листопада НАЗК направило до Солом'янського райсуду Києва протокол на Ситника. 17 січня суд визнав його винним у скоєнні адміністративного правопорушення - невиконанні вимог НАЗК і наклав на нього штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн).

Зараз ви читаєте новину «Сценарій зі знищення НАБУ провалився - Ситник виграв суд у НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути