вівторок, 11 листопада 2008 15:07

СБУ вимагатиме ліквідації депутатської недоторканності

СБУ має намір ініціювати розгляд Верховною Радою законопроекту про ліквідацію депутатської недоторканності, а також про припинення втручання представників депутатського корпусу в діяльність правоохоронних, судових та інших державних органів в особистих інтересах чи в інтересах третіх осіб.

Як заявив заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець у вівторок на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань протидії корупції, Служба має намір ініціювати розгляд ВР відповідного законопроекту про внесення змін у закон "Про статус народного депутата".

Дурдинець повідомив про намір СБУ внести зміни в статтю 112 Кримінально-процесуального кодексу України щодо альтернативної підслідності злочинів у сфері службової діяльності.

Зокрема, це стосується виключення положень щодо так званої "персональної" підслідності, що дасть можливість ефективніше розслідувати кримінальні справи про корупційні злочини, повідомляє Ліга.net.

У даному випадку відповідальність за виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочину нестиме конкретний правоохоронний орган.

Також СБУ подасть президенту пропозиції щодо змін до норм чинного карно-процесуального законодавства, що регламентують порядок оскарження постанови про порушення кримінальної справи.

Крім того, заступник голови СБУ зазначив, що Служба має намір створити Комітет громадської протидії корупції. За словами Дурдинця, у регіонах України будуть створені регіональні відділення такого комітету.

Зараз ви читаєте новину «СБУ вимагатиме ліквідації депутатської недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути