Ексклюзиви
пʼятниця, 29 лютого 2008 12:25

СБУ може залишитися без підрозділа по боротьбі з корупцією

Колишній заступник голови Служби безпеки України Олександр Скипальский виступає за вилучення з функцій СБУ боротьбу з корупцією.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Дело".

"Ця функція не властива для контррозвідувального органу. Що швидше заберуть підрозділ "К" (боротьби з корупцією) у Служби безпеки України, то ефективніше почне працювати служба", - сказав він.

Скипальський зазначив, що в жодній країні світу розвідувальні й контррозвідувальні органи не займаються боротьбою з корупцією.

"У жодній країні розвідка й контррозвідка не є організаторами боротьби з корупцією. Контррозвідка може бути допоміжним інструментом у цьому питанні. Наприклад, постачальником інформації через кордон про власників незаконного капіталу", - сказав Скипальський.

Міністерство внутрішніх справ і депутат Верховної Ради Геннадій Москаль (фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") ініціюють створення Антикорупційного бюро на базі підрозділів з боротьби з організованою злочинністю МВС і підрозділів Служби безпеки України боротьби з корупцією й організованою злочинністю.

МВС за включення в програму Кабміну створення Національного антикорупційного бюро, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «СБУ може залишитися без підрозділа по боротьбі з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути