Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2007 08:45

СБУ консультуватиме Центрвиборчком

Служба безпеки готова надати консультативну допомогу ЦВК щодо попередження можливих порушень і фальсифікацій у ході виборчої кампанії. Про це повідомив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, забезпечення проведення дострокових парламентських виборів не входить до компетенції СБУ.

Наливайченко наголосив, що організація виборчого процесу є виключною компетенцією ЦВК, і ніхто, навіть СБУ, не має права втручатись у цей процес.

"Усі інші мають допомагати. Ми готові й будемо допомагати", - наголосив Наливайченко.

Зокрема, сказав він, СБУ готова надати ЦВК, у разі потреби, експертів з підготовки превентивних заходів по недопущенню фальсифікацій.

Коментуючи чутки, що СБУ буде залучена до охорони сервера ЦВК від втручання, Наливайченко підкреслив, що це питання має вирішувати виключно Центрвиборчком на своєму засіданні.

Наскільки він поінформований, сказав Наливайченко, охорону забезпечує Державне управління охорони, "а ми на рівні експертів і на упередження дійсно можемо перевірити, але з дозволу і за зверненням самої виборчої комісії".

Водночас, за його словами, запровадження телефонної "лінії довіри" на час виборів є для СБУ важливим кроком по співпраці з громадянами.

Наливайченко нагадав, що факти порушення прав громадян СБУ буде передавати до Генеральної прокуратури та Центральної виборчої комісії.

Причому СБУ планує контролювати те, щоб на кожен сигнал була відповідна реакція правоохоронних органів. СБУ втручатиметься, лише якщо мова буде йти про загрозу національної безпеки.

"Якщо громадяни будуть говорити, що крадуть протоколи, або, не дай Боже, вторгнення у систему (електронну систему ЦВК), ясно, що буде реагувати СБУ", - сказав він, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ консультуватиме Центрвиборчком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути