Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 14:04

Савченко вимагає відводу прокурора

Савченко вимагає відводу прокурора
Прокурор Олександр Климович заявив, що росіяни Євген Єрофєєв та Олександр Александров виглядають краще, ніж "особи, які вчиняють вбивства на території своєї держави". Фото: rbc.ua

Підозрювана в підготовці теракту Надія Савченко вимагає відводу прокурора Олександра Климовича через порівняння її з російськими військовослужбовцями Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим.

Про це вона оголосила на засіданні Апеляційного суду Києва, який розглядає оскарження її арешту.

"На минулому засіданні прокурор Климович публічно висловився, що для нього російські офіцери Єрофєєв та Александров, які прийшли в Україну вбивати український народ, є кращими за українських солдат, які його захищали. Прокурор висловив упереджене ставлення і пряму ненависть до мене. Він не має права брати участь у розгляді справи", - сказала Савченко.

Кллимович у свою чергу заперечив відвід і нагадав, що Єрофєєв та Александров не вчиняли терактів.

"Я сказав, що військовослужбовці іншої держави Єрофєєв та Александров виглядають краще... ніж особи, які вчиняють вбивства на території своєї держави", - пояснив прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час голодування Савченко носили пиріжки і голубці

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

За словами прокурорів, слідчі дії щодо Савченко не проводилися. Вона потрапила під контроль СБУ під час фіксування дій Володимира Рубана.

Зараз ви читаєте новину «Савченко вимагає відводу прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути