Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 12:52

Савченко знову не пройшла поліграф і відновила голодування

Савченко знову не пройшла поліграф і відновила голодування
Надія Савченко три дні їла, щоб мати змогу пройти поліграф. Фото: unn.com.ua

Підозрювана у підготовці терактів і державного перевороту Надія Савченко після трьох днів перерви відновила голодування.

Про це повідомив її адвокат Олег Соловей, передає "Українська правда".

За словами адвоката, Савченко почувається "нормально, бадьоро і весело". Вона відновила голодування, оскільки домовленість щодо прийому їжі була лише на 3 дні.

"Вона вважає, що це не позначиться на результатах поліграфа. Бо вона каже, що 3 дні їла, тому набралася достатньо сил і впевнена, що на результат допиту це не вплине", - сказав Соловей.

Допит Савченко на поліграфі перенесли на 17 квітня, "бо експерти не готові сьогодні проводити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко з СІЗО висуває ультиматуми

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії. Їй загрожує покарання аж до довічного ув'язнення.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Зараз вона перебуває у слідчому ізоляторі СБУ. 23 березня оголосила голодування. 13 квітня допит на поліграфі Савченко призупинили. Через послаблення здоров'я нардепа провести процедуру коректно було неможливо. Після того арештована погодилася поїсти, щоб мати змогу пройти поліграф.

Зараз ви читаєте новину «Савченко знову не пройшла поліграф і відновила голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути