Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2007 14:06

Саркозі звинуватили у змові з Ле Пеном

Кандидат в президенти Франції від "Союзу за Французьку демократію" центрист Франсуа Байру в п"ятницю, 13 квітня, звинуватив Ніколя Саркозі в свідомому зближенні з Жаном-Марі Ле Пеном і в неприкритому заграванні з ультраправим електоратом, передає агентство AFP.

Виступаючи в ефірі телеканалу "France 2", Байру звернув увагу на "велику кількість висловів Саркозі, які свідчать, що напередодні першого туру президентських виборів він вирішив зближуватися з "Національним фронтом".

- Це відбувається впродовж декількох місяців, - додав Байру, - і викликає занепокоєння у багатьох прихильників республіки.

Як відзначає AFP, одним з приводів для нападок Байру послужило інтерв"ю радника Ніколя Саркозі Бріса Ортфе (Brice Hortefeux) газеті Le Figaro, в якому він висловився за часткове введення пропорційної системи на виборах депутатів в Національну асамблею і Сенат.

Як відзначають спостерігачі і журналісти, пропорційна система дозволить легко пройти до парламенту маленьким політичним партіям, зокрема праворадикальному "Національному фронту" Жана-Марі Ле Піна.

І хоча сам Ортфе заявив в інтерв"ю, що йдеться всього лише про "роздуми", а Саркозі ніяк не прокоментував виступ свого радника, багато хто розцінив це як реверанс у бік ультраправих.

Зокрема, кандидат в президенти антиглобаліст Жозе Бове заявив, що політично Саркозі все більше схиляється вправо.

- Сакркозі розкрив своє справжнє обличчя, - вважає Бове. - Його останні виступи показують, що між ним і Ле Пеном існує реальний зв"язок.

Тим часом, як повідомляє агентство Reuters, Жан-Марі Ле Пен заявив, що введення пропорційної системи на виборах в Національну асамблею може дати "Національному фронту" всього 10 місць з 577.

- Десять з 577 - це крихти, які нам пропонують у кінці передвиборчої кампанії, щоб змусити нас повірити, що вони не ті, ким є насправді, - заявив Ле Пен, натякаючи на партію Саркозі "Союз за народний рух", передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі звинуватили у змові з Ле Пеном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути