понеділок, 26 травня 2008 16:30

Шахтарі візьмуть Тимошенко в облогу

У вівторок, 27 травня, Союз шахтарів-інвалідів має намір пікетувати Кабмін з вимогою відновити пільги та норми соцзабезпечення. Під стіни уряду приїде близько трьох сотень гірників.

Про це заявив голова організації Володимир Омельяненко сьогодні під час прес-конференції. За його словами, зокрема, активісти організації мають намір добиватися відновлення дії п. 4 ст. 24 закону про обов`язкове пенсійне страхування, яка регламентує питання, пов`язані із зарахуванням у трудовий стаж шахтарів часу перебування на строковій військовій службі, навчанні, а також на інвалідності.

Також Омельяненко зазначив, що дія даної статті була припинена директивним розпорядженням заступника голови правління Пенсійного фонду України Василя Кравчука. "Один заступник голови правління Пенсійного фонду може перекреслити все. Він може 85 тисяч інвалідів праці позбавити законного права на компенсації", - заявив Володимир Омельяненко.

Крім того, громадська організація добиватиметься, щоб Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві відновив розрахунок суми грошових компенсацій по втраті працездатності на основі відсотка зростання середньомісячної заробітної плати в промисловості, а не на основі коефіцієнта реальної середньої заробітної плати, як це здійснюється на сьогодні.

Як зазначив Володимир Омельянченко, громадська організація направила відповідне звернення до прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко ще у квітні, проте до сьогодні не одержала зрозумілої офіційної відповіді.

За словами голови організації, в завтрашній акції візьмуть участь до 300 осіб.

За матерiалами УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі візьмуть Тимошенко в облогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути