субота, 03 листопада 2018 15:42

Саакашвілі назвав неочікуваний варіант продовження політичної кар'єри

Саакашвілі назвав неочікуваний варіант продовження політичної кар'єри
Міхеїл Саакашвілі може повернутись в Грузію

Екс-президент Грузії і колишній глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі розповів про свої найближчі плани. Політик заявив, що готовий повернутися в Тбілісі. Про це він повідомив в інтерв'ю Euronews.

Заочний вирок до шести років в'язниці за "зловживання владою" він назвав "політично мотивованим". Політик нвпевнений, що його виправдають щойно засновник і голова правлячої партії "Грузинська мрія — демократична Грузія" Бідзіна Іванішвілі втратить вплив.

"Я чітко заявив, що не буду вимагати амністії в нового президента. Чому? Тому що як тільки у нас буде новий президент, правосуддя звільниться від впливу олігарха Іванішвілі, тоді я зможу постати перед вільним судом. Якщо Іванішвілі не буде впливати на процес, мене з легкістю виправдають.

У будь-якому разі повернуся в Грузію, щоб бути частиною політичного процесу. Але я не хочу якоїсь офіційної посади, що б не відбувалося в грузинському парламенті. Я хочу бути частиною процесу, але щоб інші люди теж брали участь у ньому, щоб правляча сила мала широку підтримку. Це потрібно для справжніх змін у країні", — сказав Саакашвілі.

У Грузії тривають останні прямі вибори президента. У першому турі, який відбувся 28 жовтня, жоден з 25 кандидатів не зміг зібрати необхідної для перемоги кількості голосів. У другий тур вийшли кандидат від правлячої партії Саломе Зурабішвілі (38%) та Грігол Вашадзе (37%), який представляє партію "Єдиний національний рух", створену Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуналка за 13 тис. грн і допомога від мами: як живе Саакашвілі в ЄС

Саакашвілі пояснив, чому імпічмент Порошенка завершився пшиком.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі назвав неочікуваний варіант продовження політичної кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути