Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 06:55

Саакашвілі і його партія повністю відмежовуються від штурму Жовтневого палацу

Саакашвілі і його партія повністю відмежовуються від штурму Жовтневого палацу
Саакашвілі заявив, що не штурмував Жовтневий палац. Фото: РІА Новини

Міхеіл Саакашвілі заявив, що "Рух нових сил" повністю відмежовується від штурму Жовтневого палацу та закликав покарати провокаторів.

"Нинішні події під Жовтневим палацом – це добре спланована провокація. Її метою була дискредитація мирного протесту, адже сьогодні була чергова мирна демонстрація", – знову наголосив Саакашвілі, передає УНІАН.

"Ми закликали міжнародну спільноту до розслідування того, ким були ці провокатори, хто кидав петарди, хто закликав людей до штурму. Більшість з тих людей були у балаклавах і, як я розумію, ніхто з них не затриманий. Я хочу, щоб ці люди були покарані", – сказав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземні посли відреагували на сутички під Жовтневим

Нагадаємо, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва у неділю, 17 грудня, заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт.

За фактами подій біля Жовтневого розпочато три кримінальних провадження: за ст.15 ст.341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі і його партія повністю відмежовуються від штурму Жовтневого палацу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути