пʼятниця, 08 грудня 2017 07:14

Саакашвілі буде йти до останнього, на скільки пороху вистачить - філософ

Саакашвілі буде йти до останнього, на скільки пороху вистачить - філософ
Міхеіл Саакашвілі. Фото: BBC.com

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі буде до останнього боротися за владу в Україні.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив філософ Олексій Панич.

"Якби Саакашвілі не було чого боятися і він почувався невинним, пішов би на допит. І якщо плівки справжні, він теж мав розуміти, що робить. Грає в небезпечну гру. В іншу не може і не вміє. Він у політиці або на перших ролях, або ні на яких. Після президентства п'яніє від влади. Буде йти до останнього, на скільки пороху вистачить... Саакашвілі — популіст, який обіцяє нездійсненне. Йому байдуже, що обіцяти і в кого брати гроші. Аби насолоджуватися владою. Для нього це краще за наркотик. Те, що він каже, в Україні неможливо зробити. Крім катаклізмів і небезпеки нічого дати не може", - сказав Вовк.

Саакашвілі не має союзників у політиці, наголосив експерт.

"Жодна політична сила його не підтримує. Він посварився зі всіма потужними гравцями. Якщо хтось і підтримує, то суто у своїх інтересах... Політикум український уже склався як тусовка, де грають за певними правилами. Саакашвілі туди не вписується. Не грає за жодними правилами, крім власних. Чужак з іншого ігрового поля", - наголосив Вовк.

За його словами, ця ситуація не впливає на відносини України з Заходом.

"Саакашвілі їх дістав також. Там нема великого бажання підписуватися за самозакоханого егоїстичного політика", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мали відкрити вогонь на ураження - Луценко про втечу Саакашвілі

Зранку 5 грудня до квартири колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі прийшли з обшуком. Йому оголосили підозру у сприянні поваленню державного режиму.

Активісти заблокували машину з Саакашвілі. Після кількох годин - витягли політика і разом із ним пішли під Верховну Раду. Там зі сцени він звинуватив генпрокурора та СБУ в провокації і назвав владу "потворами" і "сволотами". Його оголосили в розшук.

Вранці 6 грудня відбулась спроба штурму наметового містечка прихильників Саакашвілі.

За інформацією слідства, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угрупування Януковича. Зокрема, від Сергія Курченка отримав близько півмільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі буде йти до останнього, на скільки пороху вистачить - філософ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути