Ексклюзиви
вівторок, 18 листопада 2008 14:42

Рухівські розкольники візьмуться за Тарасюка в травні

Керівники трьох західних проводів Народного Руху України домагатимуться, щоб у травні 2009 року відбулися зміни у керівництві НРУ і зокрема, його лідера Бориса Тарасюка.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявили керівники Львівського, Івано-Франківського та Тернопільського проводів НРУ Ярослав Кендзьор, Роман Ткач та Іван Стойко відповідно.

Коментуючи партійний з"їзд НРУ у неділю, керівники трьох проводів зазначили, що "метою з"їзду Тарасюк передбачав – виключення з руху трьох дисидентів, які не погоджуються з його позицією, переобрання себе на повторний термін і ухвалення рішення про союз з БЮТ".

"Основною метою було політичне захоплення руху Борисом Тарасюком. Але ми не допустили, щоб з"їзд перетворився на звітно-виборний, щоб найбільші крайові організації були усунені від процесу розвитку НРУ та їхні голови, які перед вами стоять", - продовжили Кендзьор, Ткач та Стойко.

Вони заявили про намір домогтися того, щоб "у травні відбулися зміни в керівництві Народного Руху України, є достойні люди, які можуть очолити НРУ".

"Біда наша в тому, що в 2003 році зі сторони прийшов Борис Тарасюк, який не мав жодного відношення до побудови руху, який сьогодні хоче зробити все те, щоб бути одноосібним господарем, мати печатку, свідоцтво про реєстрацію НРУ і здатися в полон тому ж БЮТ", - заявили керівники.

Кендзьор, Ткач і Стойко наголосили, що їхня суперечка з Тарасюком полягає "виключно в ідеологічній площині".

"Коли творився рух, коли ми з В"ячеславом Чорноволом ще до створення руху боролися з більшовицьким режимом, Борис Тарасюк, маючи відмінні рекомендації КДБ, працював у ЦК КПУ на Банковій, у МЗС, виїжджав за кордон", - зазначили керівники трьох проводів.

"Тобто Тарасюк, виплеканий, викоханий в радянському середовищі, прийшов до Руху, я смію думати, що не випадково, а щоб закопати його остаточно. І ця людина до сьогодні не знає, яку партію він очолює", - додали вони.

Керівники проводів зауважили, що якби раніше було відомо про біографію Тарасюка, "звісно, було б неможливим питання прийому його до Народного Руху України".

Перед брифінгом лідерів трьох проводів у Верховній Раді виступив лідер НРУ Борис Тарасюк, який заявив, що дії Кендзьора, Ткача і Стойка на з"їзді в неділю свідчили про намір усунути його з посади на замовлення секретаріату президента, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Рухівські розкольники візьмуться за Тарасюка в травні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути