пʼятниця, 14 червня 2019 13:07

Розпуск Верховної Ради: з'явилися нові подробиці з суду

Розпуск Верховної Ради: з'явилися нові подробиці з суду
Парубій передав до суду заяви депутатів на вихід із коаліції. Фото: УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій передав до Конституційного суду усі заяви народних депутатів про вихід із коаліції.

Про це він заявив на одному з форумів, повідомляє "РБК-Україна"

Парубій зазначив, що передав до суду декілька важливих документів.

"Я передав до суду кілька важливих документів. Один із них - документ чисельності двох фракцій. Передав і інший документ. Всі заяви, які надходили до апарату Верховної ради про вихід народних депутатів з коаліції", - заявив він.

"Коли коаліція на початку свого утворення нараховувала 302 народних депутати, я передав усі заяви депутатів, які писали їх про вихід. Якщо відняти ці заяви від цифри 302, теж виходить більше, ніж 226.

На момент виходу "Народного фронту" коаліція існувала й, окрім двох фракцій, до неї входила низка позафракційних депутатів.

У мене немає повноваження рахувати членів коаліції, як немає такої функції й у президента. У КСУ є достатньо документальних даних, щоб можна було чітко зробити висновок. І 2016-го, і у травні до виходу "Народного фронту" у коаліції нараховувалось понад 226 депутатів", - заявив Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційний суд розглядає законність розпуску Ради

23 травня набув чинності указ президента Володимира Зеленського, який достроково припинив повноваження парламенту восьмого скликання та призначив вибори на 21 липня. Аргументуючи своє рішення, Зеленський заявляв, що коаліції у Верховній Раді не існувало з 2016-го.

24 травня група народних депутатів із фракції "Народний фронт" надіслали до Конституційного суду подання про неконституційність розпуску парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Розпуск Верховної Ради: з'явилися нові подробиці з суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути