неділя, 06 травня 2007 10:52

Розпочався другий тур президентських виборів у Франції

Рівно о восьмій годині ранку за паризьким часом відкрилися виборчі ділянки у Франції, де сьогодні проходить другий тур виборів голови держави. На більшій частині країни голосування триватиме до 18.00, а в великих містах і столичному регіоні Іль-де-Франс - до 20.00.

На пост президента Франції, який обирається прямим таємним голосуванням, претендують кандидат від правлячої партії Союз за народний рух 52-річний Нікола Саркозі та 53-річна Сеголен Руаяль, що представляє опозиційну Соціалістичну партію. Для перемоги одному з них необхідно отримати більше 50% поданих голосів виборців.

Вищі шанси на перемогу, на думку спостерігачів, має Саркозі. У разі обрання він стане першим в історії Франції президентом, який є іммігрантом в другому поколінні і в жилах якого тече лише чверть французької крові. Якщо ж переможе Руаяль, то вона стане першою у Франції жінкою-президентом.

Перший тур президентських виборів, що відбувся 22 квітня, був відмічений рекордно високою явкою: у нім взяли участь 83,77% виборців. За прогнозами експертів, в другому турі активність електорату може дещо знизитися, але все одно явка складе близько 80%, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався другий тур президентських виборів у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути