вівторок, 13 листопада 2018 11:32

Розкрадання в Ощадбанку: топ-службовця залишили на посаді

Розкрадання в Ощадбанку: топ-службовця залишили на посаді
Ірина Земцова у системі Ощадбанку працює 15 років. Із квітня 2014 року – заступник голови правління. Фото з відкритих джерел

Підозрювану в причетності до розкрадання $20 млн Ощадбанку заступницю голови правління установи Ірину Земцову залишили на посаді.

Відповідне рішення ухвалив суддя Солом'янського райсуду Києва Максим Вишняк, повідомляє "Слово і Діло".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд відсторонити Земцову від посади через ризики її впливу на свідків або інших підозрюваних, приховування, спотворення чи знищення речових доказів, а також перешкоджання слідству іншим чином.

Таке клопотання прокурора суд відхилив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко передав у Раду подання на нардепа Березкіна

Заступницю голови правління Ощадбанку Ірину Земцову затримали у жовтні разом із іншими посадовцями держбанку та підприємств групи "Креатив" за підозрою у розкраданні $20 млн. Вона внесла 7 млн грн застави.

За інформацією слідства, протягом вересня 2013-січня 2014-го бенефіціарні власники групи "Креатив" за попередньою змовою з іншими компаніями та працівниками Ощадбанку заволоділи коштами держбанку на $20 млн.

Нардеп від "Волі народу" Станіслав Березкін разом із сином Максимом були засновниками холдингу "Креатив", який за підробленими документами отримав від Ощадбанку $20 млн кредиту. Згодом ці кошти вивели на офшорні рахунки під виглядом виконання контрактів із поставки тропічної олії, чого насправді не було.

Зараз ви читаєте новину «Розкрадання в Ощадбанку: топ-службовця залишили на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути