Ексклюзиви
субота, 14 квітня 2018 19:48

Розенблата використали і взяли клятву вірності - політолог

Розенблата використали і взяли клятву вірності - політолог
Розенблата оголосили потерпілим у "бурштиновій справі". Фото svoboda.org

Народного депутата Борислава Розенблата використало оточення президента Порошенка. Його налякали в'язницею і взяли васальну клятву вірності. Може спокійно знову дерибанити бюджет. Нині так діють по відношенню до багатьох людей, які можуть впливати на ситуацію на місцях. Так президент готується до другого терміну.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Олександр Кочетков.

"Порошенко готується до другого терміну, тому прямує до Кремля. Така система управління державою і вибіркове правосуддя дуже йому подобається. Створює сильну систему, в якій всі будуть під контролем. Але доводиться нехтувати моральними нормами. 99% випадків абсурду в правосудді, які дивують українців, виникають через політичні мотиви. Впливових людей як-то мерів обласних центрів, бізнесменів і депутатів ловлять на порушенні закону. Кожного із них є на чому зловити. Потім, як і Розенблата і вже кількох його колег по нещастю, лякають в'язницею і беруть васальну клятву вірності. Цілком керованого відпускають на волю, щоб продовжував дерибанити бюджет і розвивати корупцію. Справедливість нікому не цікава, а працює виключно політична доцільність. Тому "бурштинова справа" закрита, бо головне вже зробила - Порошенко має керованих депутатів, які вірні і на яких є компромат".

Суспільство зможе впливати на розвиток країни, але тільки коли країну очолить інший президент, вважає політолог.

"В умовах цієї влади нічого не зміниться. В теорії суспільство може змусити нового президента знищити цю систему. Щоб були не тільки обіцянки, а й хоча б зусилля щось змінити. Поки навіть спроб змін не бачимо. Суспільство теж їх не вимагає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розенблата оголосили потерпілим у "бурштиновій справі".

11 квітня Печерський райсуд Києва визнав народного депутата Борислава Розенблата потерпілим у справі ГПУ проти НАБУ щодо нібито провокації хабаря у "бурштиновій справі". Ухвала оскарженню не підлягає. Нардепи Борислав Розенблат і Максим Поляков не підписували законопроекти, які фігурують у підозрі НАБУ, але знали про їх внесення. За лобіювання проектів законів, які пропонують зміни до Податкового та Митного кодексів, за версією слідства, депутати одержали неправомірну вигоду.

Зараз ви читаєте новину «Розенблата використали і взяли клятву вірності - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути