субота, 16 грудня 2017 21:49

Росія намагається зберегти свій протекторат на Донбасі - Клімкін

Росія намагається зберегти свій протекторат на Донбасі - Клімкін
Міністр закордонних справ Павло Клімкін: Варто очікувати більш рішучого стримування Росії від країн ЄС та США. Фото: УНІАН

Росія хоче залишити свій протекторат на Донбасі. Мета України – усунути Росію і ввести міжнародний компонент на Донбас.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю Голосу Америки.

"Мандат миротворчої місії має охоплювати і всю територію Донбасу і неконтрольовану ділянку кордону. Він має служити цілям роззброєння і виведення зброї", - наголосив він.

Україна та міжнародні партнери мають "спільну думку стосовно необхідного мандату миротворчої місії, - запевнив Клімкін, - а от Росія "намагається міняти тактику і вистрибнути зі всіх форматів, де вона знаходиться, щоб створити враження, що все, що відбувається в Україні – це внутрішній конфлікт". Наступного року міністр очікує посилення міжнародного тиску на Росію шляхом розширення санкцій та збільшення допомоги Україні в сфері безпеки.

"Санкції США, які мають бути застосовані наступного року, мають бути дуже дієвими", - наголосив він.

Варто очікувати більш рішучого стримування Росії і від країн ЄС. "В ЄС починають розуміти, що потрібні інші кроки, через те, що Росія веде війну не тільки проти України, але проти інституцій ЄС. Іспанія, Голландія, Великобританія та Німеччина все більше говорять про те, що така ситуація є неприйнятною", сказав Клімкін.

За його словами, Росія хоче залишити свій протекторат на Донбасі будь-яким чином і поки вона від цього не відмовиться, ніякого прогресу не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія захопила реактор та ядерні сховища, - Клімкін

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що після завершення наприкінці грудня дворічного мандату тимчасового члена Ради Безпеки ООН, Україна продовжить активно просувати ініціативу введення миротворчої місії ООН на Донбасі. Також Клімкін обговорив із генсеком ООН перспективи введення миротворців на Донбас.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається зберегти свій протекторат на Донбасі - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути