вівторок, 28 листопада 2017 16:10

Російські консули торгують нерухомістю в окупованих містах

Російські консули торгують нерухомістю в окупованих містах
Україна долучить факт незаконних дій російських дипломатів до бази доказів, які буде представляти в міжнародних судах. Фото: 112.ua

Російське консульство в Україні видає довіреності на продаж нерухомості на непідконтрольній території Донбасу. Українське МЗС готує ноту протесту.

Про це повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца у коментарі "112 Україна".

"Були виявлені факти вчинення консульськими особами дипломатичних установ Російської Федерації на території України інвентаріальних дій щодо громадян України - видачі довіреностей на право користування і відчуження майна на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей... Сьогодні буде направлений протест російській стороні з цього питання... Мета Росії - легітимізація маріонеток, які перебувають на тимчасово окупованих територіях", - сказала Беца.

Вона нагадала, що всі дипломатичні і консульські установи та їх представники мають імунітети. Однак Україна долучить факт незаконних дій російських дипломатів до бази доказів, які буде представляти в міжнародних судах.

"Наша мета - привернути увагу іноземної спільноти до продовження злочинних дій уже російських консульств і дипломатичних установ на території України та висловити категоричний протест з вимогою припинити такі дії", - наголосила Беца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РНБО повідомили про загрозу масштабної агресії з боку РФ

До журналістів звернулась колишня мешканка Луганська Галина, яка хотіла продати свою квартиру на непідконтрольній території. Жінка кілька разів зверталася до ріелторів, але ті відправили її у консульство Росії. Там їй запропонували на місці виписатися з луганської квартири. За довіреність у дипустанові попросили заплатити близько 1000 грн. "Документ" виданий Росією громадянину України, який передає права на квартиру в Луганську іншому громадянину України.

Зараз ви читаєте новину «Російські консули торгують нерухомістю в окупованих містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути