Ексклюзиви
субота, 31 травня 2008 17:08

РНБО відкидає звинувачення у надмірному втручанні в роботу Кабміну

Рада нацбезпеки і оборони відкидає звинувачення в політичній ангажованості та надмірному втручанні в роботу Кабміну.

У заяві апарату РНБО, розповсюдженій у суботу, зазначається, що останнім часом з боку проурядових політичних сил на адресу президента і РНБО лунають "безвідповідальні" закиди щодо надмірного втручання в роботу Кабміну та підконтрольних йому центральних органів виконавчої влади.

"Примітно, що підвищення активності деструктивної критики напередодні планового розгляду на засіданнях РНБО України ключових питань забезпечення урядом національної безпеки та стану виконання відповідних указів президента України вже переростає в усталену практику, яка має на меті поставити під сумнів їх легітимність", - йдеться в заяві.

Як зазначає РНБО, "особливо прикро, що до безпідставних обвинувачень вдаються й окремі урядові високопосадовці, порушуючи конституційні принципи розподілу влади та професійну етику".

Такі заяви, на думку РНБО, часто завдають непоправної шкоди міжнародному іміджу України.

Прес-служба апарату РНБО наголошує, що згідно з Конституцією Кабінет міністрів як вищий орган в системі виконавчої влади відповідальний перед президентом. РНБО координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони. А уряд і його посадовці ніякими повноваженнями у відношенні до президента і РНБО не наділені.

У заяві зазначається, що конституційна норма про підпорядкованість уряду президенту та РНБО отримала подальший розвиток у законі про Кабінет міністрів, який практично одноголосно був підтриманий представниками парламентської більшості, яка сформувала нинішній склад уряду.

"Практика демонструє неготовність уряду до виконання зобов"язань, покладених на нього Конституцією України. На сьогодні введені в дію указами президента України рішення РНБО України виконуються лише на 30-32 %. Це і може бути основною причиною для спекуляцій навколо політики президента України і РНБО України", - йдеться в заяві.

Прес-служба апарату РНБО заявляє, що "обвинувачення Ради національної безпеки і оборони України у політичній ангажованості безпідставні, а спроби втягнути в політичні протистояння – безперспективні".

"РНБО України буде і надалі виконувати функції, покладені на неї Конституцією України і чинним законодавством, з притаманними їй професійністю і неупередженістю, давати чіткі, виважені і обґрунтовані оцінки дій органів виконавчої влади і окремих посадовців", - підкреслюється в заяві, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «РНБО відкидає звинувачення у надмірному втручанні в роботу Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути