Ексклюзиви
вівторок, 03 серпня 2021 16:48

Різкого збільшення тарифів на електроенергію не буде - прессекретар Зеленського

Різкого збільшення тарифів на електроенергію не буде - прессекретар Зеленського
Відсутність різкого підняття тарифів - це принципова позиція президента" ,заявив Никифоров.Фото: Delo.ua

Тарифи на електроенергію різко не збільшаться. Таку заяву на брифінгу зробив прессекретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров.

"Різкого підняття тарифів на електроенергію, яким зараз намагаються залякувати, не буде. Для багатьох його не буде взагалі. Це принципова позиція президента. Уже зараз є верстви населення, для яких тарифи завеликі", - заявив Никифоров.

Додав: "Це рішення Ради нацбезпеки й оборони. Зараз уряд, НКРЕКП опрацьовують рішення, якою має бути система сплати за електроенергію і ціни. РНБО виділила на це певний час. До Дня Незалежності чи раніше побачимо, хто і скільки має платити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судова реформа: Зеленський підписав головні закони

РНБО й Зеленський стежать за ситуацією на енергетичному ринку, заявив Никифоров. "Це в контексті підготування до опалювального сезону. Будь-які намагання гравців у цій царині розбалансувати енергетику дістануть жорстку відповідь держави", - додав речник президента.

Питання тарифів на електроенергію виносили на засідання Ради національної безпеки й оборони 30 липня.

Середньозважена ціна електроенергії в Україні на ринку "на добу вперед" (РСВ) станом на 2 серпня досягла 2578,5 грн за МВт-год, свідчать дані держпідприємства "Оператор ринку". Отже, ціна на електроенергію досягла нового максимуму за час роботи нового ринку електричної енергії. Щодо періоду постачання на 1 серпня ціна зросла на 21,6%.

Зараз ви читаєте новину «Різкого збільшення тарифів на електроенергію не буде - прессекретар Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути