понеділок, 07 квітня 2008 09:37

Рибачук: "Ющенку краще бути в енциклопедії, чим при владі"

Рибачук: "Ющенку краще бути в енциклопедії, чим при владі"
Колишній радник президента України Олег Рибачук відноситься до тих політиків, які хотіли б, щоб Віктор Ющенко був швидше в енциклопедії, чим при владі.

Про це він заявив в інтерв"ю радіо "Свобода", коментуючи тезу про те, що всі політики діляться на дві категорії: одні хочуть бути в енциклопедіях, інші - при владі.

"Я належу до тих, хто хотів би, щоб у тому числі і Віктор Ющенко був краще в енциклопедії, чим при владі", - сказав Рибачук.

Він вважає, що в Україні наразі спостерігається дефіцит людей, яких повинні або можуть записати в енциклопедію.

"Це серйозний виклик. Повинні з"явитися політики. Треба вимагати або обирати таких політиків. Хіба ми не розуміємо, коли Прем"єра нашого журналісти питають: "Скажіть, будь ласка, Ви особисто за НАТО, Ви ж підписалися під листом, чи проти НАТО?". Відповідь: "Я за народ", - сказав Рибачук.

Він також висловив думку, що зараз в Україні вже підросло покоління таких людей, "які можуть бути класними міністрами або заступниками міністрів і займатися справами". "Але їм не вистачає політичних лідерів", - додав Рибачук.

"Насправді я знаю багатьох в уряді, які чудово розуміють, включаючи міністра економіки і того ж Пинзеника, міністра фінансів, який, дійсно, вже такий фахівець своєї справи, якщо при нім буде політичний лідер, і ці люди реформи здійснювали, вони б до них пішли. Але, з іншого боку, повинен бути запит. Якщо ми одурюватися раді, то так і буде. Була цікава дискусія між представниками Партії регіонів, коли вони підійшли і говорять: "Ми повинні від вас чимось відрізнятися. Якщо ви говорите, що ви за НАТО, то ми повинні бути проти НАТО, оскільки нас переплутають". І розуміють же самі - кажуть: "У нас немає ідеології, а якщо у нас немає ідеології, то як нам відрізнятися? Якщо ви говорите "біле", ми говоримо "чорне". І тоді, ага, ці за біле, ті за - чорне", - відзначив політик.

"Усвідомлення - це вже половина успіху. Це молода генерація. І вони говорять, що через декілька років ми з вами перемішаємося, з"являться логічні партії, і тоді буде поступальна хода", - підсумував він.

Нагадаємо, 4 березня 2008 року президент України Ющенка усунув Рибачука від виконання обов"язків позаштатного радника глави держави. Цей пост Рибачук займав з 11 грудня 2007 року, а до того часу був штатним радником президента.

Зараз ви читаєте новину «Рибачук: "Ющенку краще бути в енциклопедії, чим при владі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути