Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2021 16:46

Режим припинення вогню на Донбасі закінчився в січні - Резніков підтвердив

Режим припинення вогню на Донбасі закінчився в січні - Резніков підтвердив
"Почалися досить часті і серйозні порушення у вигляді застосування незаконними збройними формуваннями під командуванням російських генералів снайперського вогню", заявив Олексій Резніков. Фото: "Ліга.нет"

Режим припинення вогню на Донбасі перестав діяти в січні. Після чого під вогнем російських окупантів знову почали гинути українські військові. Таку заяву зробив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Режим припинення вогню, по суті, діяв до січня. Після почалися досить часті та серйозні порушення у вигляді застосування незаконними збройними формуваннями під командуванням російських генералів снайперського вогню. За цей період загинуло близько 30 наших бійців", - заявив Резніков.

Додав: "Представники СММ ОБСЄ не можуть фіксувати снайперський вогонь. Кращим же способом контрснайперської реакції в армії є застосування відповідного мінометного обстрілу. Тобто виглядало б це так: українські збройні сили в односторонньому порядку порушили режим припинення вогню, обстрілявши позиції незаконних збройних формувань ОРДЛО. Тому все це виключно провокаційна стратегія Кремля, мета якої - показати, що Україна винна у зриві домовленостей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік справі "вагнерівців": як в Офісі Зеленського "злили" спецоперацію

Неможливо домовитися з Росією про відновлення режиму припинення вогню, наголосив Резніков. "Навряд чи. Поки що в Кремлі немає рішення, чи дійсно вони хочуть закінчити цю війну, піти з території України, вивести свої війська. Знову ж таки, вони продовжують розповідати всьому світу, що вони нібито посередники, а не сторона конфлікту. Навпаки, вони шукають будь-які способи затягування прогресу в мирному врегулюванні", - додав міністр.

29 липня збройні формування Росії дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Стріляли з мінометів 120-го та 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «Режим припинення вогню на Донбасі закінчився в січні - Резніков підтвердив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути