Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 11:18

Рекордна інфляція 2018 року "з'їсть" мізерне підвищення соцстандартів - Рабінович

Рекордна інфляція 2018 року "з'їсть" мізерне підвищення соцстандартів - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що 2018 року інфляція в Україні поб'є всі рекорди

Показники проекту державного бюджету України на 2018 рік свідчать про те, що інфляція в наступному році поб'є всі рекорди, і незначне підвищення соціальних стандартів не зможе її компенсувати. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"2018 року інфляція в Україні поб'є всі рекорди. Я не знаю, як можна назвати кошторис на 2018 рік бюджетом розвитку. Адже всі його показники свідчать про те, що ніякого розвитку немає і не передбачається - планується лише знищення народу", - написав парламентарій.

За словами Рабіновича, девальвація гривні відбувається штучно з подачі керівництва країни та Національного банку України.

"Крім нереальної інфляції на рівні 7 відсотків, до бюджету на 2018 рік знову заклали штучну девальвацію гривні - до 30,1 за долар. Об'єктивно ніяких фінансових причин для девальвації гривні немає, уряд разом з керівництвом Нацбанку навмисно провокують девальваційні процеси в Україні, тому що їм це вигідно! Дуже просто вирішити проблему наповнення бюджету шляхом сильного інфляційного ефекту. Дійсно, таке рішення уряду прийняти не складно, складно тепер буде простим українцям після нього вижити", - зазначив лідер партії "За життя".

На його думку, через інфляцію українці не відчують якісних змін в житті після незначного підвищення урядом соцстандартів.

"Так, вони прописали в бюджеті-2018 підвищення мінімальної пенсії на 124 гривні (до 1497), прожиткового мінімуму - на 153 гривні (до 1853). Але вже зараз зрозуміло, що сміховинне підвищення соцстандартів ніяк не покриє реальний рівень інфляції. Зростання цін просто зжере всі виплати і пенсії. Зате зарплати депутатів підвищаться вдвічі, а витрати на утримання апарату Верховної Ради сягнуть 1,5 мільярдів гривень", - підкреслив політик.

Щоб уникнути такого стану речей в майбутньому, він закликав українців підтримати на наступних виборах політичну партію "За життя".

"Підсумуємо: гривня буде падати, ціни - рости, як буде рости і зовнішній борг, який і без того становить майже 2 трильйони гривень, водночас держапарат і силові структури у нас будуть відчувати себе відмінно. І це вони називають "розвитком"! В будь-якому разі у народу завжди є вибір. Або "розвиватися" разом з ними, або перестати нарешті терпіти ці знущання, піти на вибори і проголосувати "За життя", - підсумував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Рекордна інфляція 2018 року "з'їсть" мізерне підвищення соцстандартів - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути