Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2018 17:25

Регламентний комітет ВР визнав факти фальсифікації звинувачень проти Вілкула - адвокат

Автор: SKELET-info
  Народний депутат Олександр Вілкул
Народний депутат Олександр Вілкул

Регламентний комітет Верховної Ради опублікував рішення за підсумком розгляду повторного подання генпрокурора на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Вілкула.

У документі вказані конкретні факти фальсифікації кримінального провадження проти опозиціонера, повідовляє "Главком".

"У своєму рішенні Комітет фактично вказав на необґрунтованість позиції Генеральної прокуратури. Особливе обурення і шок у нардепів викликала так звана доказова база. Були наведені реальні факти вибивання свідчень у свідків, а закони, за порушення яких прокуратура хоче засудити Вілкула, втратили силу за десять років до того, як Вілкул став губернатором", - сказав адвокат нардепа Олег Бабич.

У рішенні комітету описані реальні факти вибивання свідчень зі свідків. Зокрема, описана історія знущань дніпропетровських прокурорів над свідком, 70-річним хворим. Його кинули в холодну камеру без рішення суду, фактично в тюрму, змушуючи хоч якось обмовити Вілкула в обмін на свободу.

Окрему увагу депутати приділили тому, що прокуратура хоче засудити Вілкула за порушення Земельного кодексу України, який втратив чинність за десять років до подій, та Методичних рекомендацій, які носять виключно інформаційний характер.

Нагадаємо, під час розгляду регламентним комітетом ВР повторного подання генпрокурора на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Вілкула з'ясувалося, що свідки надавали свідчення проти нього під тиском. Свідка - екс-голову Дніпропетровської райдержадміністрації, 70-річного Вадима Кобиляцького без рішення суду прокуратура помістила в грудні 2017 року до неопалювальної камери і вимагала дати неправдиві свідчення проти опозиціонера. Але навіть в цих умовах Кобиляцький не погодився обмовити нардепа. Він підписав компроміс, запропонований прокуратурою, що йому нібито телефонували з приймальні облдержадміністрації. Заяву свідка депутати отримали під час засідання.

Також народний депутат надав ряд доказів того, що справа є сфабрикованою, а закони, на які посилається прокуратура, в тому числі Земельний Кодекс, припинили свою дію ще в 2001 році.

Крім того, під час засідання комітету Олександр Вілкул надав офіційні документи, в тому числі рішення Нікопольського суду, про те що його телефон незаконно прослуховується без дозволу парламенту. Після розкритої фальсифікації в матеріалах ГПУ регламентний комітет відклав публікацію свого рішення до сьогоднішнього дня.

Зараз ви читаєте новину «Регламентний комітет ВР визнав факти фальсифікації звинувачень проти Вілкула - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути