четвер, 09 жовтня 2008 16:11

"Регіони" звинувачують Ющенка в падінні українських акцій

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, міністр економіки Опозиційного уряду Ірина Акімова прокоментувала інформацію про істотне зниження курсів акцій українських компаній на зарубіжних фондових біржах.

За словами Акімової, зниження котирувань ліквідних українських цінних паперів на міжнародних біржах пов"язане з двома основними причинами. "Перша причина – це несприятлива ситуація на світових фінансових ринках і розвиток світової економічної депресії, яка охоплює все більшу кількість країн і галузей. У зв"язку з цим відбувається падіння котирувань цінних паперів не тільки українських, але зарубіжних компаній", - пояснила нардеп.

Друга причина, на думку Акімової, є несприятливі економічні та політичні чинники всередині України. Перш за все, на курс цінних паперів українських компаній впливає зниження міжнародних рейтингів країни. Зокрема, міжнародне агентство Fitch ratings переглянуло прогноз щодо суверенних рейтингів України зі стабільного на негативний.

Крім того, зазначає опозиційний міністр, вирішальним чинником падіння курсів акцій українських компаній, які котируються на міжнародних фондових біржах, стала нестабільність політичної ситуації, яка досягла свого максимуму у зв"язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради і оголошенням позачергових парламентських виборів. Можна з упевненістю висловити припущення, що котирування наших компаній падатимуть і далі.

"Ослабити вплив зовнішніх негативних чинників досить складно", - зазначає Акімова. "Але переламати внутрішні негативні чинники ми, за наявності доброї волі, можемо. Не слід забувати, що міжнародний рейтинг і міжнародний імідж України має величезне значення, перш за все, для тих виробничих вітчизняних компаній, які є основними наповнювачами державного бюджету", - сказала вона, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" звинувачують Ющенка в падінні українських акцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути