понеділок, 22 вересня 2008 13:03

Регіони вже готові назвати свою кандидатуру спікера Ради

Народний депутат України Олександр Єфремов (фракція Партії регіонів) припускає, що на цьому тижні буде обрано нового голову Верховної Ради.

Таку думку він висловив в інтерв`ю журналістам.

Депутат нагадав, що голова ВР Арсеній Яценюк подав заяву про відставку.

За його словами, фракція Партії регіонів запропонувала фракціям обговорити питання про відставку і на цьому тижні винести його на розгляд парламенту.

Єфремов зазначив, що якщо заява Яценюка буде схвалена, то "потрібно розглянути кандидатуру нового спікера, не чекаючи формування нової коаліції, у зв`язку з тим, що спікер за Конституцією підписує закони, які затверджуються Верховною Радою України".

За його словами, якби обрання голови ВР залежало тільки від Партії регіонів, то фракція ПР вже сьогодні назвала б кандидатуру. Єфремов зазначив, що цей процес залежить від того, щоб за кандидатуру на посаду спікера проголосувала достатня кількість депутатів.

"Ми консультуватимемося з нашими колегами по парламенту, і я думаю, що ми знайдемо взаємоприйнятну кандидатуру, яку на цьому тижні буде обрано спікером парламенту", - сказав Єфремов.

За його словами, "це може бути кандидатура компромісна, і з боку Партії регіонів, у нас є така кандидатура, і це може бути кандидатура, запропонована нашими колегами".

Після виходу фракції "Наша Україна – Народна самооборона" зі складу демократичної коаліції Яценюк 17 вересня подав заяву про відставку з посади голови Верховної Ради України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Регіони вже готові назвати свою кандидатуру спікера Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути