Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 12:11

"Регіони" не вірять в повернення Яценюка

Народний депутат від Партії регіонів Олена Лукаш вважає, що народні депутати не підтримають проект постанови про повторне обрання Арсенія Яценюка на посаду голови Верховної Ради України.

Про це вона сказала в інтерв"ю, коментуючи внесений народним депутатом Анатолієм Матвієнком (фракція "Наша Україна – Народна самооборона") на розгляд парламенту проект постанови про скасування постанови "Про відкликання голови Верховної Ради України", що була ухвалена 12 листопада 2008 року.

Лукаш вважає, що це є "абсолютно емоційний і неправовий крок".

Вона зазначила, що з правової точки зору парламент своїм рішенням задовольнив заяву Яценюка про відставку з посади спікера, яку він не відкликав.

За словами депутата, що стосується "особистісної сторони, то депутати свідомі того, що не хотіли б, щоб ними керував спікер, який потайки пише листи до НАТО, при якому в законах, які вже проголосовані, стаються дивні зміни, які погіршують становище громадян України, при якому систематично порушуються регламентні норми".

Лукаш наголошує, що проект постанови Матвієнка - "це просто особистісна позиція, яка не матиме жодної перспективи".

За її словами, фракція Партії регіонів за неї не голосуватиме.

12 листопада ВР звільнила Яценюка з посади голови парламенту. Підтримали відставку Яценюка 175 депутатів від фракції Партії регіонів, 1 – від БЮТ, 10 – від "Нашої України – Народної самооборони", 27 – від КПУ та 20 - від Блоку Литвина.

Голосування проводилося за допомогою системи "Рада", а не таємним голосуванням бюлетенями, як це передбачено Регламентом ВР, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" не вірять в повернення Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути