середа, 16 квітня 2014 18:07

"Регіонали" попросили терористів скласти зброю, а владу - провести референдум

"Регіонали" попросили терористів скласти зброю, а владу - провести референдум
Фото: ru.tsn.ua

Депутати Партії регіонів від Донецької області закликають терористів скласти зброю і звільнити захоплені адміністративні будівлі.

Про це йдеться в проекті резолюції надзвичайного з'їзду депутатів усіх рівнів Донецької області від партії регіонів.

Її текст зачитав на з'їзді народний депутат Микола Левченко.

"Ми звертаємося до усіх наших земляків, протестувальників в містах Донецької області, і закликаємо вас, просимо вас - складіть зброю, не піддавайте небезпеці життя мирних громадян, звільніть захоплені адміністративні будівлі", - йдеться в резолюції.

За його словами, блокування роботи органів виконавчої влади призводить до хаосу і паралічу в роботі систем життєзабезпечення міст та районів області. У резолюції також міститися положення про необхідність амністії для протестувальників.

Також на з'їзді депутати висловилися за закріплення в Конституції України статусу другої державної для російської мови, а також за автономну бюджетну та гуманітарну політику.

"Висловлюючи думку наших виборців, ми ставимо питання про внесення змін до Конституції України, де раз і назавжди буде закріплений за російською мовою статус другої державної і розділені повноваження між центром і регіонами", - зачитав вимогу Левченко.

"Ми домагаємося нових принципів формування регіональних органів влади. Це прямі всенародні вибори голів обласних та районних рад, формування виконкомів обласних та районних рад, розпуск обласних та районних державних адміністрацій, автономна бюджетна політика в рамках унітарної країни і розподіл податків між центром і регіонами, який буде закріплено Конституцією України та Бюджетним кодексом України", - сказано в документі.

У проекті резолюції "регіонали" виступили за право регіонів на самостійну гуманітарну політику.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" попросили терористів скласти зброю, а владу - провести референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути