Ексклюзиви
субота, 06 липня 2013 10:51

Спецтема: Волинська трагедія - 1943

"Регіонал" каже, що звернення до польського сейму по Волині наблизить Україну до ЄС

"Регіонал" каже, що звернення до польського сейму по Волині наблизить Україну до ЄС
Фото: ukrinform.ua

Ініціатор звернення народних депутатів України до Сейму Польщі про визнання Волинської трагедії геноцидом поляків регіонал Владислав Лук'янов переконаний, що цей документ наблизить Україну до Європейського Союзу.

"Якщо країна прямує до демократичної спільноти Євросоюзу, ми мусимо визнати власні помилки і дати чіткий сигнал європейському суспільству та іншим демократичним країнам і, в першу чергу, нашим сусідам полякам, білорусам, росіянам, що ми визнаємо ті помилки, які були на теренах нашої держави, і зробимо все можливе, щоб цього не допустити в майбутньому", - Лук'янов.

Він додав, що були різні пропозиції, яким чином оформити цю заяву, проте він наполіг написати цей документ українською та польською мовами, при цьому звертатися не до одного депутата, а до всього польського Сейму.

Відповідаючи на запитання, чи не викличе подібна заява депутатів обурення всередині держави, Лук'янов зауважив: "Якщо сьогодні є хоч якась загроза такого збурення, то цей лист ще більше необхідний Україні для того, щоб ми всередині нашої держави виробили свою точку зору на складні, непрості історичні факти, які відбувалися в минулому, щоб до цих подій, які світ сприймає з осудом і частково згадувалися Нюрнберзьким трибуналом, в Україні не повинно бути подвійного ставлення. У нас має бути складна дискусія, але вона мусить виробити наше ставлення: за щось ми мусимо вибачитися, а за щось ми мусимо вимагати вибачення", - переконаний регіонал.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" каже, що звернення до польського сейму по Волині наблизить Україну до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути