Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2021 15:29

Реформа митниці невигідна для "місцевих царків" - Андрейків

  Ексголова Волинської митниці Андрій Андрейків
Ексголова Волинської митниці Андрій Андрейків
Створення єдиної юрособи для митниці та податкової: хто і чому проти?

Реорганізація територіальних органів Державної податкової та Державної митної служб звільнить посадовців від впливу місцевих олігархів, зазначає посадовець ДФС України, ексголова Волинської митниці Андрій Андрейків.

"Депутати застосовують вплив для того, щоб формувати свій перелік посадовців. І дійсно, склалася тенденція, що на певних територіях існують удільні князівства, герцогства, де певний місцевий олігарх намагається собі підпорядкувати усі сфери, не тільки митницю, він хоче впливати на житлово-експлуатаційні напрямки діяльності іншого регіону чи адмінодиниці. І для того, щоб витягнути посадовців з-під того впливу, дати їм можливість почувати себе набагато вільніше і думати виключно як зробити роботу, а не як догодити місцевому царку або депутату, у Верховній Раді таки підтримали законопроєкт, який дозволяє зробити митну службу як єдину юридичну особу на всю країну, без існування митниць на території. Хоча реформа митниці невигідна для "місцевих царків", - зазначив Андрейків.

За час роботи на Волинській митниці Андрейків зміг додатково адмініструвати 700 млн грн.

"Наприклад був запроваджений моніторинговий центр, ми пришвидшили отримання відповідей від іноземних країн щодо достовірності заявлених даних. Працювали над податковими історіями компаній, провели у свій час перевірки митних постів, які мали відношення до незаконного ввезення підакцизних товарів", - додав Андрейків.

Така діяльність ексголови Волинської митниці багатьом була не до вподоби, особливо тим, хто заробляв на контрабанді.

"У 2015-му "Transparency International" відніс Волинську оболасть до регіону з найменшим рівнем корупції. Щоденно завертали 300 автомобілів, відсторонювали від виконання службових обов'язків по дві, по три зміни посадовців. Очевидно, спогади минулого для них є неприємними. Як тільки я пройшов співбесіду в Офісі реформ, з'явилися репортажі на певних місцевих телеканалах, де йдеться, що я працюю в міграційній службі, веду якусь переписку у Facebook, що я приймав участь у якихось застіллях, де потім побили журналістів", - розповів експосадовець.

За його словами, такі чутки - "чорний піар задля створення негативного іміджу в процесі реформування", оскільки у міграційній службі він не працював і сторінки у Facebook не мав.

Зараз ви читаєте новину «Реформа митниці невигідна для "місцевих царків" - Андрейків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути