Ексклюзиви
середа, 08 вересня 2021 18:00

"Разумкову треба берегтися" - політолог озвучив плани Зеленського на Раду

"Разумкову треба берегтися" - політолог озвучив плани Зеленського на Раду
За "вірність" з Офісу президента "слуги" отримуватимуть "заохочення", каже Бобиренко. Фото: Громадське телебачення

Офіс президента Володимира Зеленського продовжує впливати на Верховну Раду. Саме на Банковій писатимуть бюджет. А за найпершої можливості спробують зняти спікера парламенту Дмитра Разумкова. Таку думку Gazeta.ua озвучив політолог Віктор Бобиренко.

"В Офісі президента за можливості захочуть зняти Разумкова. Тому що між Зеленським і ним є конфлікт. Для наступного президентського терміну потрібен рейтинг. Верховна Рада має бути інструментом. Зеленському потрібен спікер, який не має політичних амбіцій, слухняний", – каже Бобиренко.

Додає: "Стефанчук був би зручнішим. Але поки що "валити" Разумкова не можна. З ним може відколотися група депутатів. Він може спробувати будувати власну команду на наступні вибори. Наприклад, іти з Гройсманом. Амбіції Зеленського – зняти Разумкова. За першої нагоди зроблять це".

Головне питання цієї сесії Ради – ухвалення збалансованого бюджету, каже Бобиренко. "Мажоритарники з груп "Довіра" і "За майбутнє" захочуть збільшення фінансування на округи на програму соцекономічного розвитку. Інакше – не дадуть голосів. У самих "слуг" може забракнути. Інтрига буде навколо того, яким має бути дефіцит бюджету. Не буде інтриги лише в тому, що бюджет писатимуть не в Кабміні, а в Офісі президента", – говорить політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" тиснув на голову Антикорупційного суду - ЗМІ

За "вірність" з Офіса президента "слуги" отримуватимуть "заохочення", каже Бобиренко. "Ходитимуть в ОП як просителі. Отримуватимуть подачки. Головна – субвенція на програми соцекономічного розвитку. Її щонайменше залишать на рівні 6 мільярдів. Але я думаю, збільшать. Це лояльність в обмін на пиріжки. Офіс президента продовжить відігравати провідну роль", – зазначає політолог.

Зеленський тримає рейтинг, до парламентських виборів багато "слуг" намагатимуться зберегти позиції в його команді, розповідає Бобиренко. Додає: "Кількість місць зменшиться. Тому багато депутатів виявлятимуть лояльність до Зеленського. Конкуренція буде і на округах. Такі, як Дубінський чи Бужанський натомість розуміють, що в список їх не візьмуть. Вони випадатимуть із системи. Ті, хто потрапить у списки, мають служити саме Зеленському, а не Коломойському чи іншим олігархам".

7 вересня відкрили шосту сесію Верховної Ради дев'ятого скликання. На засіданні, крім нардепів, були присутні члени уряду на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, заступник голови Конституційного суду Сергій Головатий.

Зараз ви читаєте новину «"Разумкову треба берегтися" - політолог озвучив плани Зеленського на Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути