Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2019 01:26

Разумков спрогнозував, коли буде новий склад ЦВК

Разумков спрогнозував, коли буде новий склад ЦВК
Нових кандидатів оберуть цього тижня. Фото: Главком

Президент України Володимир Зеленський внесе до парламенту кандидатури на посади членів Центральної виборчої комісії вже цього тижня.

"Різні політичні сили (і не тільки парламентські фракції) надають свої пропозиції. Президент буде визначатись і пропонувати той чи інший склад кандидатур (до ЦВК - ред.) Верховній Раді. Я сподіваюся, що це відбудеться цього тижня, і ми з вами побачимо повний перелік тих осіб, які будуть запропоновані парламентом до майбутнього складу Центральної виборчої комісії. Парламент буде визначатися з цими кандидатурами і, сподіваюся, підтримає їх", - сказав глава ВР Дмитро Разумков у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" готують кандидатів до ЦВК

При цьому він закликав дочекатися конкретних персоналій - "що запропонуютьпПрезиденту, і що глава держави, враховуючи професіоналізм, знання, досвід, запропонує парламенту".

Верховна Рада 13 вересня ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії".

Відповідно до закону "Про Центральну виборчу комісію", депутатські фракції у Верховній Раді не пізніше наступного дня після дострокового припинення повноважень комісії подають Президенту пропозиції щодо її персонального складу. На підставі цих пропозицій глава держави протягом трьох днів вносить до парламенту подання щодо персонального складу ЦВК.

Зараз ви читаєте новину «Разумков спрогнозував, коли буде новий склад ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути