середа, 19 серпня 2009 10:50

Ратушняк може договоритись до дострокових виборів мера

Ратушняк може договоритись до дострокових виборів мера

Напередодні народні депутати Ольга Герасим"юк і Ірина Геращенко (обидві - фракція "НУ-НС") закликали парламентську коаліцію дати оцінку діям мера Ужгорода Сергія Ратушняка і розглянути у Верховній Раді питання про оголошення дострокових виборів в Ужгороді. Тим самим, упевнені депутати, парламент зможе продемонструвати єдність позиції неприйняття антисемітизму і ксенофобії.

"Сергій Ратушняк не має морального права керувати європейським містом, оскільки він своїми діями порушив Конституцію і закони України, права і свободи громадян, що є підставою для дострокового припинення його повноважень", - говориться у заяві депутатів.

У свою чергу Ратушняк заявив, що готовий до будь-якого рішення Ради, і якщо перевибори мера Ужгороду будуть призначені, він візьме в них участь. Його ця перспектива не лякає.

"Якщо Рада призначить дострокові вибори, я запрошу взяти в них участь Євгенія Червоненка, Арсенія Яценюка і Віктора Ющенка. Хай покажуть свої рейтинги в одному місті. Але упевнений, що виграю вибори я", - заявив вчора мер Ужгорода.

При цьому він продовжує стверджувати, що ніяких ксенофобських заяв не робив.

"Ксенофобія, насильство, заклик до знищення, підбурювання населення, де це було? Вони (народні депутати.-ред.) не мають морального права давати оцінку моїх дій! - обурився він.- Це Яценюк принижує єврейську націю. Виявляється, що, на думку Яценюка, обізвати свинею і назвати євреєм - це одне і те ж!"

Мер Ужгорода також повідомив, що вже надав свідчення слідчому прокуратури у справі про розпалювання міжнаціональних конфліктів і "пояснив, що слово "єврей""не є образою".

За матеріалом: Коммерсант-Украина

Зараз ви читаєте новину «Ратушняк може договоритись до дострокових виборів мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути