Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2012 18:30

"Раніше такі люди носили золоті ланцюги товщиною з палець і кепки" - експерт про показову дороговизну одягу політиків

"Раніше такі люди носили золоті ланцюги товщиною з палець і кепки" - експерт про показову дороговизну одягу політиків
Денис Богуш: Одягаючи дорогий одяг чи годинники, депутати на сто відсотків впевнені, що це позитивно впливає на їхній імідж серед колег. Фото: telekritika.ua

Українські нардепи вдягають дорогі речі, щоб похизуватися між собою, а на думку людей їм начхати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Денис Богуш.

"Одягаючи дорогий одяг чи годинники, депутати на сто відсотків впевнені, що це позитивно впливає на їхній імідж серед колег. Вони взагалі не переймаються тим, що про них думають люди чи громадськість. Вони думають у кого крутіше: у Азарова такий годинник, до прикладу, а у того - такий. 20 тис доларів, чи 100. Вони впевнені, що всередині їх поважатимуть більше, якщо в них такі-от штуки подорожчі. Окрім годинників можна похизуватися запонками, курткою, взуттям.  Ти ходиш і носиш на собі півмільйона доларів. А як ще можна показати, що в тебе багато грошей? Раніше такі люди носили золоті ланцюги товщиною з палець, ходили у кепках та спортивних штанях. Зараз вони трохи змінилися і вправляються в етикеті. А за етикетом як одягнеш золотий товстий ланцюжок на шию, якщо ти в піджаку, як покажеш, що в тебе багато золота?", - каже Богуш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крокодиляча куртка" Дубового зіграє на руку "регіоналам", а у БЮТ вкраде 1,5% рейтингу

На думку політтехнолога, українці не змінюють свого ставлення до політичної сили з огляду на такі події. Адже вони і так упевнені, що депутатами стають заможні.

"Є певний стереотип, що люди, які потрапили до Ради, витратили від 1 мільйону доларів, щоб туди потрапити. Тому їх це не дивує. В очах деяких людей, які отримають 3 тисячі гривень зарплати, імідж трохи погіршується. Але вони навіть не запам'ятовують ім'я депутата - тільки політичну силу. Щодо комуністів існує стереотип, що вони повинні бути бідні. Але це вже давно не так. Проте їх знову обрали до парламенту. Люди вже не дивуються. Суттєво знизити імідж партії такі речі не можуть. Якби якийсь комуніст прийшов з годинником за мільйон доларів — це була б подія", - вважає політтехнолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Дубовой прийшов у Верховну Раду в куртці зі шкіри крокодила

Він також додає, що у європейських країнах — поява у таких дорогих речах може стати для політиків проблемою.

"У інших країнах таке сильно впливає. Гриценко оприлюднив статистику, за якою, якщо в країні рівень доходів найбідніших та найбагатших відрізняється у 10 разів, це вже революційна ситуація в країні. А у нас різниця — 40 разів і нічого", - зауважив експерт.

Нагадаємо, нардеп Олександр Дубовой прийшов на засідання парламенту у куртці "Зіллі" нової колекції ціною 918 тис грн. Після цього з'явилися чутки, що Арсеній Яценюк особисто заборонив нардепам відвідувати засідання парламенту в дорогому вбранні та аксесуарах.

Зараз ви читаєте новину «"Раніше такі люди носили золоті ланцюги товщиною з палець і кепки" - експерт про показову дороговизну одягу політиків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути