середа, 15 листопада 2006 11:19

Рамсфелда судитимуть за військові злочини

 

Кримінальний позов по звинуваченнях у військових злочинах, поданий до німецького суду групою колишніх ув"язнених Абу Грейб і Гуантанамо проти екс-міністра оборони США Дональда Расмсфелда, є безпідставним. З такою заявою виступила сьогодні офіційний представник Пентагону Синтія Сміт.

- У нас немає причин вважати, що цей позов має законні підстави і шанси на успіх. Ми маємо намір реагувати відповідно до процедурних норм німецького правосуддя. Зараз ми готуємо документи для процесу, - заявила Сміт.

Нагадаємо, що 11 колишніх ув"язнених американських в"язниць для терористів за підтримки правозахисних організацій звинувачують Рамсфелда в тому, що він не тільки знав про застосування тортур і заборонених методів допитів, але і особисто санкціонував їх своїм наказом.

Список відповідачів доповнюють колишній глава ЦРУ Джордж Тенет, колишній командувач американськими силами в Іраку генерал-лейтенант Рікардо Санчес і генеральний прокурор США Альберто Гонсалес.

Позов був поданий до суду Німеччини, оскільки законодавство країни дозволяє судити за військові злочини, здійснені громадянином будь-якої держави в будь-якій точці планети.

Президент США Джордж Буш відправив Рамсфелда у відставку 8 листопада. Новим главою Пентагону стане колишній глава ЦРУ Боб Гейтс, пише РБК.


Зараз ви читаєте новину «Рамсфелда судитимуть за військові злочини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути