середа, 11 липня 2018 10:56

Раду закликали не кидати українських туристів напризволяще

Раду закликали не кидати українських туристів напризволяще
48 туристів із Миколаєва понад добу чекали в аеропорту Батумі літак авіакомпанії Bravo Airways. Фото: facebook.com

Верховну Раду закликали не йти на канікули, допоки не ухвалить законопроект про захист туристів за кордоном.

Із такою пропозицією з трибуни виступила нардеп від "Самопомочі" Анна Романова.

"Під час травневого відпочинку, до Дня Конституції і зараз тисячі українців залишилися напризволяще в аеропортах Туреччини, Тунісу, Албанії, Грузії. Вони стали жертвами шахраїв-туроператорів та неблагонадійних авіаперевізників", - констатувала нардеп.

Вона наголосила, що туроператори "відкатали" цю схему минулого року. Тоді Мінфін не відреагував на заяву нардепа і не перевірив ліцензії операторів.

"Закликаю парламент завтра поставити у порядок денний і проголосувати законопроект 8317, який захистить наших громадян та іноземних туристів від недобросовісних ділків на туристичному ринку. ми не можемо піти на відпочинок, доки не захистимо відпочинок наших громадян", - наголосила Романова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує відпочинок за кордоном без допомоги туроператора

Українські туристи не могли вилетіти з іспанського острова Мальорка, з Тунісу, Албанії та Грузії. Деякі чекали більше доби.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, коментуючи ситуацію із затримкою українських туристів у Тунісі, заявив, що Міністерство економічного розвитку скасовуватиме ліцензії тих туроператорів, які не виконують свої зобов'язання.

Він пояснив, що туроператор Oasis Travel, в якого туристи замовляли путівки, заборгував авіакомпанії Bravo Airways понад мільйон доларів. Туроператор не сплатив авіаперевізнику кошти за рейси, якими мали відправити українських туристів.

Мінінфраструктури готує звернення до Генеральної прокуратури щодо невиконання туроператором Oasis Travel зобов'язань зі сплати грошей за авіарейси туристів.

Зараз ви читаєте новину «Раду закликали не кидати українських туристів напризволяще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути