Ексклюзиви
субота, 08 березня 2008 11:53

Радник Тимошенко вважає, що газ загрожує суверенітету

Марнотратне використання енергетичних ресурсів українською промисловістю на тлі різкого зростання цін на енергоносії є прямою загрозою суверенітету країни, застерігає радник прем"єр-міністра, народний депутат від БЮТ Олександр Гудима.

"Ціна на газ, її зростання, ситуація з монопольним газозабезпеченням є загрозою не лише енергетичній безпеці України, а й її суверенітету", — пише депутат у своїй статті в "Дзеркалі тижня".

На його думку, українська промисловість вкрай неефективно використовує енергоресурси. "Енергоємність ВВП України у 2,6 разу перевищує середній рівень енергоємності ВВП країн світу", — підкреслює радник прем"єра.

"У той час як провідні держави світу забезпечують оптимальну структуру енергоспоживання, в Україні ця структура гіпертрофована та має високу залежність від поставок природного газу зовні", — констатує він.

При цьому Гудима особливо наголошує на необхідності диверсифікації газового імпорту. "Доки Україна не матиме трьох рівноцінних джерел газопостачання, доти існуватиме тільки "умовно ринкова" ціна на газ", - підкреслюється в статті.

Вихід зі складної ситуації радник прем"єра бачить також у скороченні споживання енергоносіїв, зокрема, природного газу, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Радник Тимошенко вважає, що газ загрожує суверенітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути