вівторок, 22 травня 2018 10:06

Рада зібралася для розгляду одного з найдискусійніших питань сесії

Рада зібралася для розгляду одного з найдискусійніших питань сесії
Без Антикорупційного суду нема вироків щодо корупціонерів. Фото: zmist.pl.ua

Верховна Рада сьогодні розпочне розгляд законопроекту про Вищий антикорупційний суд у другому читанні.

У залі зареєструвалися 353 народних депутати.

Засідання розпочнуть із блоку питань аграрної політики. Розглянуть зміни до Податкового кодексу щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств та стосовно оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур. У повторному першому читанні мають намір розглянути законопроект про вирішення питання колективної власності на землю.

До розгляду є також питання нацбезпеки і оборони. Зокрема, про неврахування часу проїзду до місця проведення відпустки та назад для військовослужбовців та стосовно заборгованості учасників державного концерну Укроборонпром перед державою-агресором.

Потім парламентарі перейдуть до розгляду законопроекту про Вищий антикорупційний суд. До документу подали майже 2 тис. поправок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій розповів про результати переговорів із МВФ і Венеційською комісією

1 березня Верховна Рада підтримала президентський законопроект № 7440 про антикорупційний суд. За його ухвалення проголосували 282 депутати. Законопроект має пройти друге читання.

При цьому міжнародні партнери розкритикували президентський законопроект. Він не враховує рекомендації Венеційської комісії та порушує зобов'язання української влади перед Заходом.

21 травня комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про Антикорупційний суд до другого читання.

Зараз ви читаєте новину «Рада зібралася для розгляду одного з найдискусійніших питань сесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути