середа, 04 квітня 2018 10:12

Рада заслухає антикорупціонерів і розгляне соціальні питання

Рада заслухає антикорупціонерів і розгляне соціальні питання
Ситник і Холодницький відповідатимуть на питання нардепів з 12:30. Фото: УНН

На пленарному засіданні 4 квітня Верховна Рада заслухає антикорупційного прокурора Назара Холодницького та директора НАБУ Артема Ситника.

У залі зареєструвалися 362 народних депутати.

Робочий день розпочнеться зі зміни до законів щодо оформлення документів, які посвідчують особу, про захист житлових прав студентів, а також про дітей журналістів, загиблих при виконанні службових обов'язків.

Далі нардепи спробують збільшити розмір іменних стипендій Верховної Ради та візьмуться за ратифікацію угод із Польщею про співпрацю в галузі оборони та Румунією - у сфері військових перевезень.

На 12:30 запланований візит у парламент Холодницького та Ситника.

Після цього парламентарі планують розглянути законопроекти про внесення змін до Кримінального кодексу щодо звільнення від кримінальної відповідальності судді та щодо змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький проситиме про тимчасове відсторонення

Народні депутати викликали керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та главу Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Хочуть почути пояснення щодо ситуації з прослушкою та звинуваченнями на адресу антикорупційного прокурора.

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

За словами Ситника, детективи близько місяці прослуховували керівника САП. Зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. Йдеться про "злив" інформації про обшуки у підозрюваних та тиск на певних посадових осіб і суддів для ухвалення потрібних рішень. Також нібито почули, як Холодницький підбурював свідка до неправдивих свідчень.

Зараз ви читаєте новину «Рада заслухає антикорупціонерів і розгляне соціальні питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути