Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 12:55

Рада забере у Ющенка губернаторів

У Верховній Раді зареєстрований проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо виконуючих обов"язки голів місцевих державних адміністрацій).

Ініціаторами даного документу є народні депутати від БЮТ Андрій Портнов та від ПР Олександр Лавринович.

Зокрема, пропонуються надати можливість уряду розглядати питання призначення на посаду або звільнення з посади виконуючих обов"язки голів місцевих державних адміністрацій у випадках, передбачених чинним законодавством.

Прем"єр-міністру надати право вносити пропозиції щодо кандидатур для призначення на посаду і звільнення з посади виконуючих обов"язки голів місцевих державних адміністрацій.

Також у документі додані наступні пункти: "Президент України приймає рішення про призначення на посаду або звільнення з посади голови місцевої державної адміністрації у п"ятнадцятиденний термін з дня отримання подання Кабінету міністрів України".

"У разі відхилення Президентом України поданої кандидатури Кабінет міністрів України призначає виконуючого обов"язки голови місцевої державної адміністрації".

"Недовіра, передбачена частинами сьомою та восьмою цієї статті, не може бути висловлена виконуючому обов"язки голови відповідної місцевої державної адміністрації. Обласна та районна ради можуть прийняти рішення про звернення до Кабінету міністрів України з пропозицією звільнити виконуючого обов"язки відповідного голови місцевої державної адміністрації".

Зараз ви читаєте новину «Рада забере у Ющенка губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути