вівторок, 03 грудня 2019 20:56

Рада ухвалила постанову про надання Україні плану дій щодо членства в НАТО

Рада ухвалила постанову про надання Україні плану дій щодо членства в НАТО
Рада ухвалила постанову про надання Україні плану дій щодо членства в НАТО. Фото: eurosolidarity.org

Парламент ухвалив постанову про Заяву Верховної Ради України "Щодо першочергових кроків забезпечення євроатлантичної інтеграції України – набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору" №2327. "За" проголосували 284 народні депутати.

Автор проекту постанови, лідер партії "Європейська Солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко після голосування заявив, що ухвалене рішення повністю відповідає національним інтересам України, передає прес-служба "Європейської Солідарності".

"Сьогодні об'єднується політична воля парламенту, президента, бо він, на щастя, наголосив про необхідність плану дій щодо членства в НАТО. І мені дуже приємно, що та постанова, яка спочатку викликала величезну критику, врешті-решт набрала майже конституційну більшість голосів", – наголосив Порошенко.

Це рішення відображає волю українського народу, який абсолютною більшістю підтримує членство України в НАТО, а також повністю відповідає Конституції України, яка напряму вимагає від всіх гілок працювати для майбутнього членства в НАТО, – зазначив Порошенко.

"І сьогоднішня заява великого мого друга і великого друга України генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга також підтверджує про те, що двері НАТО відкриті. План дій щодо членства буде фіксувати українські зобов'язання проводити реформи у секторі оборони і безпеки – і зобов'язання країн-членів НАТО прийняти Україну після виконання необхідних умов", – наголосив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Рада ухвалила постанову про надання Україні плану дій щодо членства в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути