вівторок, 03 квітня 2018 13:19

Рада знову провалила термінове завдання ЄС

Рада знову провалила термінове завдання ЄС
Верховна Рада на ранковому засіданні 3 квітня не змогла включити до порядку денного законопроекти про скасуваня норми е-декларування для громадських діячів-антикорупціонерів. Фото: УНІАН

Верховна Рада на ранковому засіданні 3 квітня не змогла включити до порядку денного законопроекти про скасуваня норми е-декларування для громадських діячів-антикорупціонерів.

Депутати двічі голосував за включення цих законопроектів до порядку денного, але рішення не дотягнуло до необхідних 226 голосів, повідомляє "Радіо Свобода"

Не голосувала у повному складі фракція "Опозиційний блок", а також майже вся фракція Радикальної партії та група "Воля народу".

Законопроект № 8209 пропонує встановити, що дія закону про запобігання корупції не поширюється на громадських активістів, які отримують кошти в рамках програм у сфері запобігання і протидії корупції.

Також передбачається звільнення активістів від адміністративної та кримінальної відповідальності за неподання декларацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС зробили жорстку заяву і дали термінове завдання

Закон зобов'язує до 1 квітня певні категорії посадовців, держслужбовців подавати електронні декларації. Цього року цей обов'язок покладено і на активістів антикорупційних організацій.

Це викликало критику самих активістів, а також міжнародних партнерів. Українська влада обіцяла змінити норму про обов'язок подавати е-декларації, проте так цього і не зробила. У ЄС закликали скасувати цю норму. У заяві наголошується, що "неспроможність скасувати цієї вимоги… не відповідає європейським прагненням України та наполегливим рекомендаціям Україні від міжнародних партнерів".

Зараз ви читаєте новину «Рада знову провалила термінове завдання ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути