Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2007 13:38

Рада скасувала пільги для народних депутатів

Рада скасувала пільги для народних депутатів
Верховна Рада України V скликання ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про статус народного депутата України" (щодо скасування пільг і привілеїв), яким скасувала пільги для народних депутатів.

"За" проголосував 261 із 266 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Даним законом передбачено, зокрема, скасування норми щодо надання депутатові щорічної оплачуваної відпустки з виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної заробітної плати.

Також змінами до закону виключено статтю щодо забезпечення народних депутатів жилими приміщеннями.

Під час обговорення законопроекту деякі депутати зазначали, що після виключення цього положення, у законі не буде передбачено, яким чином депутати забезпечуватимуться хоча б службовим житлом. Один із авторів цього законопроекту, член фракції Партії регіонів Василь Кисельов зазначив, що рік проживання народного депутата в готелі коштує 125 тис. грн., тобто за 5 років ця сума становить понад 600 тис. грн.

Водночас виплата депутатам компенсації за житло передбачалася в розмірі близько 300 тис. грн. Він вважає, що парламент має ухвалити рішення про будівництво "службового містечка" для народних депутатів, як колись запропонував голова ВР V скликання Олександр МОРОЗ.

Крім того, змінами до закону скасовано пільги для народних депутатів, що стосуються перельотів в бізнес-класі.

Також законом скасовано безплатний проїзд народних депутатів усіма видами транспорту.

Цим законопроектом передбачалося скасувати депутатську недоторканність, але народні депутати вирішили виключити цю норму із даного законопроекту і розглянути це питання пізніше, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Рада скасувала пільги для народних депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути