Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 11:23

Рада перевірить діяльність Печерського райсуду Києва

Верховна Рада вирішила перевірити діяльність Печерського районного суду Києва. За прийняття такого рішення проголосував 251 депутат при необхідних 226.

У постанові сказано, що 11 травня Печерський суд задовольнив позов Блоку Юлії Тимошенко до Центральної виборчої комісії.

У позові БЮТ просив суд визнати незаконною бездіяльність ЦВК із приводу нестворення у визначений законодавством термін окружних виборчкомів для підготовки й проведення позачергових виборів Ради.

За текстом прийнятої постанови, укази Президента Віктора Ющенка від 2 квітня й від 26 квітня про розпуск Ради перебувають на розгляді в Конституційному Суді, а тому місцевий суд повинен був припинити провадження за цим позовом до рішення КС.

У зв"язку із цим Рада запропонувала Генеральній прокуратурі й Вищій раді юстиції перевірити обставини прийняття такого рішення Печерським судом, ЦВК звернути увагу на обов"язкове дотримання Конституції й законів України.

Раніше БЮТ уже зверталися до Печерського суду з позовною скаргою на бездіяльність ЦВК, однак суд відмовив у її розгляді.

Це ж рішення Печерського суду пізніше залишив у чинності й Вищий адміністративний суд, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Рада перевірить діяльність Печерського райсуду Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути