середа, 16 квітня 2014 13:40

Рада не відновила призов до армії

Рада не відновила призов до армії

Народні депутати не підтримали проект постанови № 4519 "Про додаткові заходи по зміцненню обороноздатності України". За відповідне рішення проголосували лише 208 нардепів.

Раніше сьогодні після проведення сигнального голосування щодо цього проекту постанови, під час якого проект підтримали всього 190 нардепів, спікер ВР Олександр Турчинов запропонував перенести голосування з цього питання на четвер, щоб не провалити його прийняття з-за низької дисципліни" в сесійній залі. Однак депутати повернулися до розгляду цього питання вже сьогодні і відхилили його.

Згідно з проектом постанови, Рада рекомендує виконуючому обов'язки Президента України (Олександру Турчинову) вивчити доцільність відновлення призову в Збройні сили України.

Крім того, Рада хотіла рекомендувати Міністерству освіти і науки України вивчити доцільність розширення вивчення початкової військової підготовки в курсі "Захист Вітчизни" у школах та відновлення роботи військових кафедр при вищих навчальних закладах.

Також депутати рекомендували Міністерству оборони України вивчити питання про розгортання навчально-тренувальних центрів для добровольців, які можуть залучатися до служби у військовому резерві і до складу загонів територіальної оборони.

 

Зараз ви читаєте новину «Рада не відновила призов до армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути