Ексклюзиви
пʼятниця, 21 березня 2008 10:58

Рада не має повноважень відкликати українських миротворців з Косово

Верховна Рада не має повноважень відкликати українських поліцейських з Косово. Про це журналістам заявив сьогодні колишній міністр оборони, народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко. За його словами, згідно з законом "Про миротворчу діяльність" є два шляхи направлення українських громадян для участі у миротворчій діяльності. Гриценко зазначив, що якщо мова іде про участь у контингенті, то відповідне рішення ухвалюється на засіданні РНБО, потім підписується указ Президента, а вже потім рішення ухвалюється Верховною Радою.

Якщо ж мова йде про персонал, до якого відносяться і поліцейські, то рішення ухвалюється РНБО, а потім підписується указ Президента. Через це, на думку Гриценка, необхідно дати можливість Президенту України визначитись в цьому питанні. "Тому зараз підіймати галас по цьому питанню – це передчасно", - сказав Гриценко.

Крім того, за словами Гриценка, було б недоцільним поспішно виводити українських миротворців з Косово. На його думку, було б більш доцільно переглянути правила бойових дій.

"Наші солдати повинні застосовувати зброю у відповідь, як мінімум, або на упередження загрози їх життю", - сказав Гриценко. За його словами, перегляд таких правил вже відбувся по лінії Міноборони, і зміни необхідно провести по лінії МВС, повдомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Рада не має повноважень відкликати українських миротворців з Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути