Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2020 09:31

Рада має голосувати за народні закони, а не закони ОП - Палиця

Рада має голосувати за народні закони, а не закони ОП - Палиця

Верховна Рада повинна голосувати за законопроєкти, які справді потрібні народу України, а не за те, що "спускають" з Офісу президента. З таким закликом із парламентської трибуни виступив лідер партії "За майбутнє" Ігор Палиця.

Адже останній рік 99% законів, які розглядають у парламенті, надходять саме з ОП. На сьогодні рівень довіри до Верховної Ради – всього 8%, до уряду – 6%, а до президента – 40%.

"Давайте людям покажемо, що в нас парламентська республіка і ми працюємо на народ України. В нас мало часу! Нас просто використовують, а потім кажуть, що ми винні", – наголосив Палиця.

На думку народного обранця, криза довіри до влади загострюється критичною епідеміологічною ситуацією. Через недостатню кількість тестів та їхню погану якість невідома реальна статистика захворюваності. А брак необхідного обладнання в лікарнях ставить під загрозу життя людей.

"За пів року Кабінет міністрів нічого не зробив. За пів року з Фонду боротьби з коронавірусом 35 мільярдів гривень пішли на дороги. Де ще 30 мільярдів? Гроші не використані. Ми перевіряли: угоди про закупівлю комп'ютерних томографів не укладено. У Києві, Одесі, Харкові та інших великих містах черги на комп'ютерне обстеження по 6–7 днів. Черги на тести − по 8–9 днів. Статистика не відповідає дійсності", – зауважив політик.

Палиця наголосив: винні у смертях українців мають нести відповідальність. Партія "За майбутнє" за два тижні зібрала пів мільйона підписів за звільнення очільника МОЗ.

"Українці вмирають через нього, а вся відповідальність – на нас із вами й на президентові України", – зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Рада має голосувати за народні закони, а не закони ОП - Палиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути