четвер, 22 жовтня 2009 09:29

Рада Європи сподівається, що політика в Україні стане більш передбачуваною

Рада Європи сподівається, що політика в Україні стане більш передбачуваною
У Києві розпочався форум Ради Європи "За майбутнє демократії". Політики обговорюють переваги та недоліки європейських виборчих систем. Україні радять взяти найкраще з досвіду Європи.

У Європі люди дедалі більше перестають довіряти демократії. Відтак кількість тих, хто приходить на вибори, невпинно зменшується. "Це - від розчарування", - сказав, виступаючи на київському форумі, генеральний секретар Ради Європи Торб`єрн Яґланд.

"Очікування від демократичних реформ були надто амбітними, а люди - надто нетерплячими", - висловив свою думку Яґланд і додав: "Але ж політичні реформи не приносять негайних змін і покращення життя відразу".

Водночас віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Горан Ліндблад вказав на хаотичність політичного життя в Україні. Він висловив сподівання, що за два роки політичні процеси в Україні стануть більш передбачуваними.

Українській владі європейські політики порадили більше уваги приділяти реформуванню судової системи, аби до Європейського суду з прав людини від українців надходило менше скарг на свою країну.

Що стосується місця проведення цьогорічного європейського форуму - Києва, то представники Ради Європи запевнили, що до внутрішніх виборчих процесів в Україні це не має жодного відношення. Адже країна, що проводить форум, визначається ще за два роки до самої конференції, передає Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Рада Європи сподівається, що політика в Україні стане більш передбачуваною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути