субота, 24 червня 2017 08:12

Рада дозволила суддям вести справи російською мовою

Рада дозволила суддям вести справи російською мовою
Із 1 січня 2010-го українські суди можуть працювати російською мовою. Фото: ukranews.com

Вісім років тому, 24 червня 2009-го, парламент дозволив ведення судочинства російською мовою за згодою учасників судового процесу.

За прийняття в цілому законопроекту "Про судоустрій України" щодо судочинства державною та російською мовою проголосували 323 народні депутати. До цього часу, згідно з законодавством, судочинство велося виключно українською мовою.

Разом із тим Рада надала право громадянам, які недостатньо володіють українською або російською мовою, користуватися в ході судового процесу рідною мовою і послугами перекладача. Закон набув чинності 1 січня 2010 року.

Тоді у Верховній Раді більшість крісел займала Партія регіонів - 175 народних депутатів. При цьому в коаліції у складі Блоку Юлії Тимошенко та "Нашої України — Народної Самооборони" було 228 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як російські спецслужби використовували соцмережі

Із початком збройної агресії Росії проти України запустили процес очищення країни від залишків комунізму, радянщини, російської символіки. Заборонили георгіївську стрічку, російські соцмережі та інші ІТ-продукти.

У межах декомунізації в Україні перейменували 25 районів, 987 населених пунктів, 51 493 вулиці, провулки, площі й інші об'єкти топоніміки. Демонтували 2389 пам'ятників і пам'ятних знаків, із них – 1320 Володимиру Леніну.

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила суддям вести справи російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути