Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2008 14:44

"Відставку Яценюка підтримають і в "помаранчевій" команді"

Лідер фракції КПУ Петро Симоненко не виключає, що ініціативу Компартії про відставку Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради можуть підтримати і деякі члени коаліції.

Таку думку він висловив в інтерв"ю газеті "Комерсант-Україна" (N41(626) від 11 березня).

Симоненко відзначив, що КПУ в цьому питанні розраховує на підтримку фракцій Партії регіонів і Блоку Литвина. "Думаю, що, виходячи з інших міркувань, відставку Яценюка підтримають і в "помаранчевій" команді", - сказав він.

Коментуючи заяву представників Партії регіонів про те, що вони не мають наміру голосувати за відставку Яценюка, Симоненко сказав: "Це їх право. Зараз ми є свідками того, як "регіонали" спочатку звертаються до народу за підтримкою в боротьбі з НАТО, а потім, по суті, підтримують "лист трьох". "Але ми діємо принципово: спікер повинен нести відповідальність за те, що робить", - сказав лідер фракції КПУ.

За його словами, на даний момент спікер висловлює думку тільки одній частини Верховної Ради - тих, хто представляє "помаранчеві" інтереси.

Симоненко відзначив, що підписання Яценюком "листа трьох", а також відстоювання вступу України в НАТО - це загроза для країни.

"Ось тому ми і оголосили збір підписів за відставку спікера і запропонували іншим фракціям до нас приєднатися. Як вони діятимуть - це їх справа. Але ми переконані, що Арсеній Петрович не має права очолювати парламент", - підкреслив лідер фракції КПУ, пише Forum.

Зараз ви читаєте новину «"Відставку Яценюка підтримають і в "помаранчевій" команді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути